BEOKE versenyfelhívás

Ma már közismert, hogy az egészségügyi ellátás legköltséghatékonyabb területe a betegoktatás. Ezen belül is kiemelt fontosságú a krónikus betegek oktatása, a velük való együttműködés javítása.

Egyre sürgetőbb, hogy a betegoktatás megújuljon, s a korábbi felvilágosító – egészségnevelő ténykedés a XXI. századi egészség- fejlesztéssé váljon. Ennél már nem a „Mit mondjunk?” lesz a döntő (ezt az új szakmai kollégiumok útmutatói határozzák majd meg), hanem sokkal inkább a „Hogyan mondjuk?”, és a „Ki, mikor és miért mondja?” lesz.
A fentiek miatt keressük azokat az egészségügyi dolgozókat, akik gyakran adnak elő betegeknek, laikusoknak, így kialakult, letisztult, hatékony eszközrendszerrel rendelkeznek és ezt szuggesztíven be is tudják mutatni.
Mindezek okán a Betegoktatók és Egészségnevelők Országos Közhasznú Egyesülete (BEOKE) meghirdeti a Betegoktatók és Egészségnevelők II. Országos Versenyét.

A verseny díjazása: I. díj: 300 000 Ft II. díj: 150 000 Ft III. díj: 50 000 Ft
A „Közönség-zsűri” (hallgatóság soraiban ülő betegek) 100 000 Ft-s közönségdíjról dönt.
A jelentkezés beadási határideje: 2011. szeptember 15.
A jelentkezéssel együtt kérjük megküldeni az előadás végleges 14 ábráját (tehát a diasorát) is elektromos úton a következő e-mail címre: beoke.budapest@gmail.com


A diasor megküldése az elődöntőbe bocsájtáshoz szükséges előszűrést szolgálja. Az előadások csak verbálisak lehetnek, audio-vizuális segédlettel előadva. Az előadás időtartama 10 perc, minden versenyző csak 1 előadással indulhat. Az előadás laikusoknak szóló felvilágosító – oktató- fejlesztő legyen, a tudományos-szakmai jellegű előadásokat már az előszűrés fázisában a szervezők kizárják a versenyből. A diák legalább 28-s betűmérettel készüljenek. Az előszűrésen, az elődöntőn és a döntőben ugyanazt az előadást és diasort kell bemutatni. Az elődöntő és a döntő helyszíne: Országos Orvosi Rehabilitációs Intézet (OORI), 1528 Budapest, Szanatórium u.19. Az elődöntő időpontja: 2011. november 11. Az elődöntőből a döntőbe a legjobb 16 előadás kerül. A döntő időpontja: 2011. november 18.

Várjuk egészségügyi dolgozók: ápolók, orvosok, pszichológusok, gyógytornászok, dietetikusok, szociális munkások, logopédusok, ergoterapeuták, szakasszisztensek, mentősök, stb. jelentkezését. Bízunk benne, hogy a gyógyítás minden területéről érkeznek versenyzők. A jelentkező versenyzőknek sok sikert, a családtagoknak, barátoknak, ismerősöknek jó szurkolást kíván a BEOKE.

További információ a www.szentferenckorhaz.hu honlapon található.