CIVIL EXPO-t rendezett a 250 éves Semmelweis Egyetem

CIVIL EXPO-t rendezett a 250 éves Semmelweis Egyetem az I.Hatékony Egészségfejlesztési Konferencián, ahol 22 civil és betegszervezet is bemutatkozhatott standdal és kisfilmmel. A rendezvényt Prof. Dr. Horváth Ildikó államtitkár nyitotta meg.

https://www.nonprofit.hu/esemenynaptar/Egeszsegfejlesztesi-Civil-Expo-Az-egeszseg-osszekot

A konferencián a Budapesti egyetemen kívül, a Debreceni, Pécsi és Szegedi Tudományegyetemek is bemutatkoztak, ismertetve egészségfejlesztési programjaikat. A Semmelweis Egyetem Szenátusa 2019. február 21-én egyhangúlag úgy döntött, hogy az egészségügy vezető szereplőjeként e kezdeményezés élére áll, és létrehozta a Semmelweis Egészségfejlesztési Központot.

Köszönjük a nyitást a betegszervezetek felé!

A SZIVSN betegszervezet is remek előadással készült, 4 elnökségi tag mutatta be kampányainkat az érdeklődőknek!

Az eseményen három díj átadására is sor került: az év egészségfejlesztő szervezete most a Mályvavirág Alapítvány lett, az év egészségfejlesztő programja a Moravcsik Alapítványé volt, a közönségdíjat pedig a Magyar Orvostanhallgatók szövetsége kapta. Gratulálunk a díjazottaknak!

A program során több civil munkacsoport dolgozott különböző egyetemi és államtitkársági szakemberekkel közösen, majd zárásként egy munkacsoport alakult azzal a céllal, hogy folytassuk a jó gyakorlatok megosztását, mutassuk meg a betegszervezetek által képviselt értéket és április környékén együtt írjuk alá az addigra összeállított közös deklarációt.