INR mérés otthon!

Hazánkban több INR (International Normalized Ratio) mérő készülék van forgalomban, a betegek szerint megfizethetetlen áron. A szerencsés, magyar páciensek kellő biztonsággal kezelik a gyógyszeres véralvadásgátlás mértékét jelző otthoni készüléket és értő alkalmazással kivédik az ételek és a gyógyszerek kölcsönhatásait.

A Roche (Magyarország) Kft 3 700 000Ft értékű adományát a 2016. július 22-én, pénteken veszi át Bernáth-Lukács Zsuzsa a SZÍVSN (Segítünk Neked) országos betegszervezet elnöke a Semmelweis egyetem Városmajori Szív és Érgyógyászati Klinikáján.

Terveink között szerepel: több szívbetegséggel élő csoport: köztük a műbillentyűvel, a veleszületett szívbetegséggel és az állandó pitvarfibrillációval élőknek egy éves időtartamra kikölcsönzi a készülékeket. Az INR érték csak egy napra igaz, ezért a laikus betegcsoportok oktatását és a hitelesítést a koordinátorok végzik az egyesület irányításával.

A visszajelzések alapján egyesületünk szívbetegséggel élő tanácsadói felelősségteljes kapcsolatot hoztak létre a szakemberekkel és növelték a hétköznapok biztonságát a kölcsönhatások kivédésében.

A Semmelweis Védjegy Garanciát elnyert szervezet 14. kampányának több célja is van: az otthoni mérések terjedésének elősegítése, a kardiológiai csoportok összefogása költséghatékony készülékhasználattal, az összegyűjtött tapasztalatok figyelembevételével javaslat a háziorvosi szolgálatok INR mérő készülékkel történő ellátására.

Bővebb információ a www.szivsn.hu és a www.facebook.com/szivsn oldalon található.