A MESZK V. Szakmai napja Budapesten

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozók Kamara budapesti V. Szakmai napján 2012.november 7.-én telt ház várta az előadókat. A SZÍV SN Programot  képviselő Bernáth-Lukács Zsuzsa a “Szívtérképek a Kardiológiai központból” cimű előadásában bemutatta, milyen gazdag repertoárja van ma a kardiológiai munkának.
Helyszín: Lurdy Ház 4-es konferenciaterem (1097.Bp.Könyves Kálmán  körút 12-14)

Színes témák, gyengébb előadások váltották egymást. Az előadott témák jellemezték korunk egészségpolitikáját.

Az első díjat nyert előadó a szakdolgozók kevés fizetéséről és a kényszerből vállalt másodállás miatt túlterhelt fiatal nőkről, édesanyákról, szétesett családokról beszélt.
A SZÍV SN Programot  képviselő Bernáth-Lukács Zsuzsa a “Szívtérképek a Kardiológiai központból” cimű előadásában bemutatta, milyen gazdag repertoárja van ma a kardiológiai munkának.
Szó esett az újraélesztő funkcióval rendelkező készülékről, ritmusszabályozó pacemakerről, pitvarfibrilláció abláción áteső hölgyről, és az első felszívódó fémhálóval élő  betegről is.

2012-ben a  túlterhelt  kardiológusok segítségére sietett a SZÍV SN Országos betegegyesület programja.
A tájékoztatott és betegségéről megfelelően felvilágosított beteg gyorsabban gyógyul,csökken az információhiány és a kiszolgáltatottság is.

Ezt bizonyítja, hogy december elsején, szombaton  40 fő jött el a rendszeres előadásunkra és az utána következő beszélgetésre, ami 14 óráig tartott.
Ne feledje:
www.szivsn.hu

Bernáth Lukács Zsuzsanna